top of page

how I ate the world

Son Yayınlar / Recent Posts
Arşiv / Archive

Ek-Biç-Ye-İç


Tamam, sakin olun! Kimseye zorla "Farmville" falan oynatmıyorlar, sadece konseptlerini vurgulamak için bu ismi almışlar.

Taksim'de, Gümüşsuyu'nun başındaki bu küçük mekan, adının gereğini yerine getiren bir organik kafe. İçeride "bunlar, burada nasıl yetişiyor?" dedirten yeşillikler duvarları kaplıyor.

Bizim evlerimizin en güzel köşesinde bile, özene bezene yetiştiremediğimiz bu minnoş yeşiller, büyüyüp mekanın salata barında arz-ı endam ediyorlar.

Organik kafeler bende soru işareti oluşturur çoğunlukla. Kafamda "yiyecek birşey bulabilir miyim? Doyabilecek miyim? Ay çok entel dantel midir?" gibi deli sorular uçuşur ve belki de önyargıyla yaklaştığım için "güzel ama ikinci defa gelmeye değmez" derim.

Ama burası 2, 3 ve hatta 10.uncu defa bile gideceğim bir yer. Çorba, keyfinize göre yaptırabileceğiniz salata ve wrap (evet, bizim 40 yıllık dürümün modern adı artık bu) çeşitleriyle hem doyurucu, hem de lezzetli. Ayrıca sadece vejeteryan veya veganlara da hitap etmiyor. Mesela bir kemik suyu çorbaları var ki, mmmmmm......

Benim için tek eksiği ev tipi kek, vs gibi o güzel çaylarının yanına uyacak bir tatlı çeşidi olmaması oldu.

Sıcacık ortamı, çalışanların güleryüzü ve hiçbir şeyin israf edilmemesi mekanın değerini artırıyor. Mesela artan yemekleri "kompost" yapıyorlarmış.

İsrafın başını alıp gittiği bu zamanda, bu duyarlılık çok güzel geldi bana. Bir de arka bahçelerindeki bıldırcınlar. Her ne kadar kendilerini göremeyip sadece seslerini duysam da olsun. Taksim'in göbeciğinde kümes kurmuşlar ya, bence bir alkışı hak ediyorlar.

Yani demem o ki, korkmadan, çekinmeden, önyargısız, gidin-görün-deneyin.

Ay unuttum, bir de arada workshoplar yapıyorlarmış; fermantasyon, ekme-biçme, vs gibi konularda. Ben bir denemeyi düşünüyorum. Meraklısına duyurulur.

Ek Biç Ye İç

Gümüşsuyu, No:, İnönü Cd. No:9 34437 Beyoğlu İstanbul

Tel: 0 212 293 52 42

Etiketlerle Ara / Search by Tags
Henüz etiket yok.
© 2016 by TWO FOODIES.
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page