top of page

how I ate the world

Son Yayınlar / Recent Posts
Arşiv / Archive

Bazlama Kahvaltı - Nişantaşı


Kahvaltı günün en önemli öğünü derler anneannelerimiz. O yüzden bence günün her saatinde yenebilir diye düşünüyorum ben. Bazlama Kahvaltı sağolsun, biz tembeller için her gün saat 4'e kadar kahvaltı hizmeti veriyormuş, bu vesile ile sonunda kendileri ile tanışmak kısmet oldu.


Ben buranın methini Çeşme'den biliyorum, ancak artık Urla'da yaşamaya başlamış olmama rağmen, bir türlü denk getirip de gidememiştim. Nişantaşı'nda arkadaşımla buluşup bir caféde oturmak için yürürken yolda buraya rastlayınca doğrudan içeri daldım ve randevu yerimizi değiştirdim. O da kahvaltı yapmamış olduğundan kendisi hiçbir itirazda bulunmadı tabii... Hatta sevinçten mekânı görünce gözünden bir damla yaş gelmiş olabilir (soğuktan olduğunu iddia ediyordu ama ben inanmadım).


Buranın en önemli konsepti sınırsız bazlama ve gözleme servis ediliyor olması. Ancak içeri girince artı birçok daha özelliği olduğunu keşfettim.


Öncelikle burada sadece bazlama ve gözleme değil, her şey sınırsız. İçerideki tabelalarda da bunun altını vurgulamışlar dikkatinizden kaçarsa diye. Kişi başı kahvaltı bedeli olan 45.-TL'yi veriyorsunuz ve ondan sonra tıka basa doyana kadar yemek yiyebiliyorsunuz. Bence kahvaltı dediğin de başka türlü olmamalı.


İkincisi içerisi inanılmaz sevimli! Fransızların deyimiyle tam olarak "très mignon!". Ve içeride Pink Martini, Norah Jones, Edith Piaf gibi güzel ve dinlendirici bir müzik çalıyorlar. Dolayısıyla ambians olarak on numara beş yıldız.



Yemeklere gelince öncelikle sunum harika... Pötikareli mavi örtüleri ve kahvaltılıkları servis ettikleri minik tabaklarıyla hem göz zevkinize hem de midenize hitap ediyorlar. Bazlamaları ve gözlemeleri müthişti, zaten kaç tane yediğimi hatırlamıyorum. Karadut reçelli lor peynirine de ayrı bir bittim. Aynı kombinasyonu birçok yerde yedim ama en iyisi sanırım buradakiydi (lor peyniri yağlı ama inanılmaz lezzetliydi). Ayrıca reçel sevenler için burası tam bir cennet. Yemeğinizin arasında koca bir tepsiyle yanınıza geliyorlar ve içinde yok yok. Biz ekstra olarak dağ çilekli ve acı biberli reçellerini de denedik. Bir tek menemen biraz geliştirilebilir diye düşünüyorum. Pek sade menemenci değilimdir. Belki müşterilerin peynir veya başka ek malzeme tercih edip etmedikleri sorulup o şekilde hazırlansa şükela olabilirdi. Taze sıkılmış portakal suyu ve kahve ise ekstra, ancak ücretleri makul.


Son olarak, servis çok hızlı; gelir gelmez önümüze tık tık her şeyi koydular. Sabahları açlıktan gözü dönenler için tercih sebebi olabilir. Ancak İstanbul'daki en büyük problem olan haftasonu kahvaltıcıda yer bulma durumu burada nasıl hiç bilmiyorum. Ben haftaiçi gittim ama yine de içerisi neredeyse tamamen doluydu. Havalar güzelleşince terasında da oturmak mümkün olacağından kapasitesi de artacaktır tabii.


Şimdiden afiyet olsun!


Bazlama Kahvaltı Çeşme - Nişantaşı Şubesi

Teşvikiye Mahallesi, Osman Fahir Seden Sokak, No 8/B, Şişli, İstanbul

(Teşvikiye Camii'nin yanındaki sokak)

Tel: 0532 556 01 35


Etiketlerle Ara / Search by Tags
Henüz etiket yok.
© 2016 by TWO FOODIES.
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page